Reflectii electorale

Written by Andrei Ignat. Posted in interes general

Azi e luni si e un nou inceput. In toate.
Urmaresc si urzesc de ceva vreme chinurile facerii unei noi runde de alegeri, cu pasiuni, cu pronosticuri, cu renuntari, cu amagiri si, de ce nu, cu pariuri si calcule savante.

Asta ma duce cu gandul la o intamplare pe care nu ma pot abtine sa nu o impartasesc cu cititorii mei.
In anul de gratie 2008 primisem misiunea sacra sa ma ocup de alegeri din partea PNL Neamt, sau ma rog ce mai ramasese din acesta dupa o serie de dezertari, reorientari, tradari sau cum vreti sa le mai spunem.
Ca un liberal cu eticheta ce ma consider, insotit de (senatorul pe atunci) Serban Stratila am poposit in casa intaiului gospodar al unei frumoase comune careia nu am sa-i dau numele, in orice caz mare liberal la vremea aceea, pentru a pune la cale lansarea candidatilor pentru alegerile locale. Bineinteles ca ne-am accesorizat si cu un buchet de flori petru distinsa gazda feminina care in dulcea traditie moldoveneasca ne-a tratat cu cafea si dulcegarii de tot felul.
Am plecat mai departe cu inima impacata si cu multumirea ca mai adaugasem cateva mii de voturi in socoteala noastra electorala.

Am organizat evenimentul dar distinsul nostru coleg nu a aparut si nu a fost singurul absent. Multa vreme nu a fost de gasit nici la telefon. Asta nu inseamna ca a cazut cumva in ochii mei, obisnuit a privi lucrurile mai in profunzimea lor.

Intr-un tarziu a venit si explicatia.
Simpla.
In urma noastra a fost chemat la poarta de intaiul portocaliu al judetului (pe atunci lumea nu scuipa in san cand vedea porocaliu), care fara cafele, fara dulcegarii si fara buchete de flori i-a reamintit gospodarului nostru de cariera sotiei si copiilor sai truditori in institutii publice si care se puteau modifica in functie de… ati intuit bine: reorientarea politica a domniei sale. Sunt convins ca in 2008 Romania a devenit portocalie nu numai datorita demagogiei carismatice a lui Traian Basescu cat si datorita tupeului cu care au fost santajati multi oameni de buna credinta.

Comentariile sunt de prisos… asa ca recomand tuturor deontologilor, cititorilor in stele, calauzitorilor de candidati si organizatorilor de campanii electorale sa nu isi faca socotelile fara a tine cont de slabiciunile oamenilor, in toate formele posibile, dar in esenta de inteles.

In fond si la urma urmei suntem oameni, nu-i asa?

Share Button

Tags: , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment