Politică de vacanţă

Written by Andrei Ignat. Posted in interes general

Observăm o aglomerație in autobuzul de Cotroceni, acum că au mai rămas vreo două luni si jumătate până la schimbarea locatarului. Din bârfele care ne-au atras atenția până acum, prea mare lucru nu am înțeles mulți dintre noi, încât pot să repet ce-mi marturisea deunăzi un prieten mai informat ca mine: candidații adevărați încă nu au apărut.
Spun asta pentru ca amatorismul actorasilor candidați încă mai împarte lumea în basisti și antibasisti, valoarea multora dintre ei se apreciază după numărul de dosare penale în care sunt anchetați. Asta în condițiile în care Băsescu, slavă Domnului, nu mai candidează și nici nu are urmaș pe măsură, iar in luna ce urmează se anunță record de recoltă la corupți. Mai cu tupeu, numărul doi al guvernării promite slobozenie la schimbat culoarea politică a aleșilor locali de parcă asta îi doare, și nu banii de care au nevoie pentru comunitățile lor. Asta după ce a avut grijă să înnoade baierele investițiilor în infrastructura locală în bugetul propriului minister, acela al subdezvoltarii. Sper ca aleșii locali nu au uitat așa repede promisiunile aceluiași personaj și anume că ne scapă de președintele jucator. Nu numai că nu a reușit cu toate tertipurile care l-au trimis în malaxorul justitiei, dar a scăpat tocmai de cel care trebuia să urmeze la tron, naivul liberal. Încep să cred că de fapt ăsta a și fost planul ascuns al actualilor guvernanți, fără a aminti de amnistii și gratieri; USL-ul fiind de fapt o mega gogoașă electorală pe care am înghițit-o cu toții.
De fapt, campaniile electorale tind să devină goale de conținut în condițiile in care totul se reduce la frazeologii de consultanță politică lipsite de mesajul de individual. Individul candidat nu mai contează așa cum demult individul alegător nu mai conteaza. Totul e o înșiruire de statistici si așa-zis sondaje, motivul pentru care eu cred că toți actorasii de duzină se înghesuie în primul tur al alegerilor . Un om politic responsabil știe că fără susținerea unor partide puternice nu face decât să îngroașe inutil buletinele de vot, singura rațiune pentru care candidează fiind aceea de a împinge naivii care-i votează spre unul din cei doi candidați calificați in marea finala, bineînțeles după ce negociază beneficii la care mulți nici nu visează. Va promit că în preajma primului tur de scrutin vă voi atentiona cu nume și prenume asupra celor care încerca în acest mod să vă păcălească, nu de alta, dar vreau ca urmasul lui Ilici să transpire alergând după voturi, nu să doarmă in fotoliul călduț cum o face de când guvernează.
Ne dorim de multa vreme o competiție politică onestă in interesul celor care votează, suntem sătui de șmecheri și smenari de voturi. Vă invit în cele ce vor urma sa fim alegători jucători și nu spectatori așa cum ne vor urmașii lui Iliescu, Basescu sau Ceausescu, ca tot pe acolo au fost cu toții de până acum.

Share Button

Trackback from your site.

Leave a comment