Noul liberal

Written by Andrei Ignat. Posted in interes general

De actualitate; USL zdruncinat din temelii de atitudinea senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu?

Asta nu este o noutate, este manifestarea unui spirit rebel de care noii alesii se lasa tentati, nefiind obisnuiti cu asa-zisa disciplina de partid care, intre noi fie vorba, la liberali nu a fost niciodata litera de lege. A fost romantic si promitator cand, inainte de alegerile de anul trecut, Partidul National Liberal a facut o serie de achizitii de imagine cu potential electoral cum ar fi acei oameni din presa ca Sorin Rosca Stanescu, politologi precum Daniel Barbu si nu in ultimul rand progeniturile portocalii care au ingrosat masa electorala in detrimentul oamenilor vechi de partid. A crezut cineva ca acele persoane s-au molipsit de liberalism, “uselism” sau “antibasism” peste noapte? Ma indoiesc. A fost o doza de oportunism politic in cea mai pura forma, fiecare dintre cei in cauza avand un interes economic ori de imagine imediat sau mai bine zis au profitat de val. Cat despre Statutul PNL si valorile liberale s-a amanat orice discutie, ba mai mult decat atat toti cei care au incercat orice dezbatere pe linie organizatorica sau doctrinara au fost marginalizati sau ridiculizati; si nu vorbim aici de oricine, ci de oameni pe umerii carora PNL a traversat perioada de opozitie crunta: Chiliman, Tariceanu si multi altii care in opinia conducerii sa zica merci ca au primit dreptul de a candida!
Aflu acum ca SRS face santaj mediatic pentru nu stiu cine in comisia de ancheta a interceptarilor ilegale, ca ieri un subordonat al ministrului culturii i-ar fi cerut spaga lui Mazare, ca un senator liberal doreste o motiune de cenzura la adresa ministrului USL al mediului … si cine stie ce ne mai rezerva viitorul apropiat. Sunt convins ca votantii USL si-au dorit un alt gen de dezbatere, ca sa nu spun mai mult.
Primul ministru afirma ca s-a umplut paharul si cred ca stie ce spune.
Mi se pare mie sau acestea sunt picioarele de lut ale PNL, care nu raspund la comenzi, nu voteaza directionat si mai ales nu au interese legarte de istoria, prezentul si viitorul liberalismului in Romania. Nu stiu daca exista vinovati de aceasta situatie; cei care i-au uns politicieni peste noapte sau ei insisi ca si-au abandonat menirea din mediul unde au facut performanta intrand in hora politica fara sa cunoasca ritmul?
Mi s-a reprosat intr-o emisiune, pe buna dreptate, ca nu sunt destul de vocal in promovarea liberalismului local si destul de intransigent in aparea principiilor liberale, dar va spun sincer ca nu stiu la ce sa ma raportez dupa toata acesta tevatura: dupa disciplina de partid pe care o apara prevederile statutare ale PNL si protocolul de colaborare al USL sau dupa atitudinea libertino-rebela a noilor achizitii omenite cu demnitati inalte in stat. Sa raspunda cineva la aceasta dilema pana cand nu va fi prea tarziu, nu pentru mine care sunt injectat cu liberalism in gandire si actiune ci mult mai important, pentru atitudinea celor care inca mai cred in PNL.

Share Button

Trackback from your site.

Leave a comment