Interviu ziarpiatraneamt.ro

Written by Andrei Ignat. Posted in interviuri

Pentru început vă rog să vă prezentați și să ne spuneți în două cuvinte CV-ul dumneavoastră pentru cei care încă nu vă cunosc.

Sunt fiu al acestor meleaguri, născut în comuna Bârgăoani. Am lucrat în calitatea mea de inginer contructor în tot județul și în toată Moldova dacă stau și mă gândesc bine, în domeniul construcțiilor hidro-edilitare în special și a construcțiilor hidrotehnice. Am participat la derularea unor programe cu finanțare europeană, am activat în firme cu renume mondial. Actualmente mă ocup tot de construcții, derulate prin intermediul propriilor mele societăți.

De cât timp sunteți în politică?

În politica nemțeană activez înainte de anul 2000, am fost și sunt un membru fidel al PNL și așa voi rămâne. Pentru mine liberalismul este o stare de spirit, iar PNL este mediul în care mă regăsesc din plin.

Știm că neoficial PNL-ul este împărțit oarecum în două fracțiuni: una pro-Ursărescu, alta contra-Ursărescu, unii vor să îl păstreze, alții vor să scape de el.

E prea mult spus că în PNL-ul de astăzi sunt două fracțiuni. Putem spune că au existat o serie de voci care s-au manifestat dizident în sensul că, regretând ca au oferit susținere în anumite decizii pe care le-a luat președintele cu ceva timp în urmă au ales să se retragă fără să lase prea multe urme prin activitatea lor  în partid. În ceea ce privește atitudinea față de președintele partidului, atât timp cât activul și președintele se situează în cadrul prevederilor statutare, nu cred că are rost să vorbim de susținere sau respingere.

Relația mea cu președintele Dorin Ursarescu este una strict instituțională și nu voi avea nicio reținere, în cazul în care voi constata că lucrurile nu sunt în regulă, să reacționez corespunzător. Așa cum, daca vă amintiți, am mai facut-o în urma cu ceva vreme.

În ceea ce mă privește, am fost nevoit, pentru că o serie de persoane din conducerea partidului au făcut un pas înapoi după cum știți, să preiau  prerogative în acest an legate de activitățile electorale, organizarea partidului și nu prea am timp de gândire dacă există sau nu există fracțiuni în acest partid. Există PNL, și atât timp cât activăm aici trebuie să respectăm anumite reguli.

Ce părere aveți despre actualii parlamentari din Neamț?

Am relații personale cu mai toți parlamentarii din Neamț, sunt parlamentari mai mult sau mai puțin activi, dar asta e problema lor. Nu pot să comentez în termeni laudativi ceea ce au făcut în parlament, important este ce au făcut pentru comunitatea din care au plecat și cum o reprezintă în Parlament. Fără să dau nume, putini sunt oamenii cu experiență care sunt apreciați de comunitățile care i-au votat și vor fi în continuare aleși, majoritatea cu siguranță nu se vor mai regăsi pe listele partidelor care i-au promovat.

Am văzut cu toții în presă și este foarte important să lămurim aceste lucruri înainte de alegeri, care este situația cu firmele dumneavoastră? Am auzit și păreri pro, dar și contra.

Da, chiar așteptam acest moment. Așa cum vă spuneam, derulez activități în domeniul construcțiilor, și în ultimii doi ani am mărit de 3 ori cifra de afaceri față de ce se întâmpla în perioada când eu nu activam în firmele respective. Constrângerile economice la care a fost supus mediul de afaceri în județul Neamț a dus la dispariția a multor firme. Din fericire pentru noi, și aici includ colectivul din care fac parte, am rezistat chiar dacă a trebuit să facem apel la toate mjloacele legale permise. În actualele condiții știți prea bine că firme la care nu ne așteptam, mă refer la firme de importanță națională cum este Hidroelectrica sau firme de importanță locală, cum este Publiserv,  au ajuns la situații limită, dar asta nu înseamnă că nu își pot continua activitatea. Eu, în ceea ce mă privește, sunt mulțumit de rezultatele financiare și cred că cel mai important lucru pentru societate este resursa umană. Oamenii cu care lucrez în firmă, câteva zeci de oameni, îmi sunt prieteni, cu familiile lor cu necazurile  si bucuriile lor , suntem un colectiv unit care va face față  tuturor provocărilor.

Și aș vrea sa fac o precizare foarte importantă: activăm pe piața privată și am derulat proiecte mari cu fonduri europene, mai pe românește, nu suntem adăpați de la robinetul cu bani publici.

Acestea sunt primele alegeri la care mai avem încă o formațiune politică destul de importantă în Neamț: PP-DD. Ce ne mai puteți spune despre acest nou concurent?

Nu știu dacă PP-DD este o formațiune politică sau un curent de opinie populist promovat printr-o televiziune de la București. Și cred că mai degrabă este un curent de opinie populist. Nu putem vorbi de PP-DD ca o formațiune politică atât timp cât ei nu au o identitate proprie, nu au o structură de partid, nu au persoane care să se fi remarcat printr-o activitate politică de partid în limitele unei anume doctrine.

Totuși vor lua câteva procente la alegeri.

Au luat și vor lua pentru că profită de naivitatea unor oameni care își formează o părere eronată și de necazurile și nemulțumirile lor în viața de zi cu zi.

Cine va fi alături de dumneavoastră în această campanie?

Cea mai importantă resursă în orice colectivitate este resursa umană, iar PNL, cu atât mai mult cu cât se află în USL, va disloca forțe. Accesul nostru la TV si  în presa locală este dificil și cred că resursa cea mai importantă este rețeaua electorală. În USL avem peste 1000 de oameni care vor milita pentru noi în Piatra Neamț.

Ce le promiteți nemțenilor că veți face în cazul în care veți fi ales?

Nu are rost să detaliem aici programul economic al PNL sau al USL, eu vreau să reinstaurez starea de normalitate în special in ceea ce privește cheltuirea banului public.

Va rugăm, spuneți-ne un lucru concret pe care dacă nu îl veți face, noi și cititorii noștri să putem să vă cerem demisia.

Cel mai sensibil capitol în armonizarea cu UE este legată de piața achizițiilor publice. Asistăm la tot felul de interpretări și subterfugii prin care fostii  guvernanți  și acolitii lor au cheltuit banul public si îndeosebi fondurile europene. Noi, nemțenii, am fost văduviți de alocarea unor resurse pentru antrenarea forței  umane locale pentru înfăptuirea investițiilor la nivel local având cea mai mică rată de absorbție în zonă și eu  cred că cel mai important lucru este folosirea forței de muncă autohtone. Cred că la ora actuală nimeni nu se mai gândește la mașini scumpe sau lucruri de astea, dar este foarte preocupat de găsirea unui serviciu stabil și platit suficient de bine, aceste așteptări fiind primordiale pentru majoritatea dintre noi.

Să înțeleg că în primele luni de zile veți iniția un astfel de proiect de lege?

Da, să pună în prim-plan folosirea forței de muncă locale.

Ce mesaj aveți pentru alegători?

Mesajul meu este să aibă încredere. USL este o forță politică democrată dedicată poporului român, care va face eforturi în folosul cetățenilor pentru a reinstaura starea de normalitate în toate domeniile vieții din România.

Vă mulțumim!

sursa: www.ziarpiatraneamt.ro

Share Button

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment