In loc de epitaf

Written by Andrei Ignat. Posted in interes general

Nu pot spune ca am urmarit cu interes zvarcolirile Partidului Democrat din ultimele zile dar abundenta de informatii ma determina sa trag o serie de concluzii.

In primul rand  ma bucur pentru mine si pentru colegii mei din PNL Neamt pentru ca in pofida tuturor presiunilor care s-au facut asupra noastra de catre Stefan si camarila adunata in jurul sau nu am abandonat traditia si principiile liberale care iata si-au dovedit inca o data trainicia.

In al doilea rand am o satisfactie (amara ce-i drept)  ca se mai adevereste o data zicala eminesciana  ,,ce e val ca valul trece” dar important este sa tragem invatamintele trebuincioase din asta atat timp cat viata noastra si a copiilor nostri se joaca politic.

S-a adeverit ceea ce am spus din 2007 incoace: o adunatura de oportunisti care au furat tot ceea ce le-a fost la indemana, ne-au distrus imaginea in afara si ne lasa o mostenire jalnica de care cu greu vom scapa. Aceasta adunatura de ocazie care a inrobit tara atatia ani iata ca isi arata adevarata fata (daca mai era nevoie inca o data) si se sparge in bucati! Oricat au incercat sa ascunda aparentele, iata ca dorinta de putere si marire desarta i-a animat chiar si in postura de ,,calici in fata ceaunului gol” asa cum chiar unul dintre ei se autodefinea. Se pare ca numai de la tribuna Parlamentului stiu sa numere, si asta numai cand le-a convenit; nu cand au taiat din veniturile noastre si ne-au impovarat cu taxe, si nu cand romanii au spus ,,da”, demiterii obraznicului care i-a inhaitat.

Se cam grabesc unii sa afirme ca de fapt acesta inseamna sfarsitul lui Basescu, parerea mea este ca se inseala. Si daca tot vorbim de parabole sa nu uitam ca ,,lupul isi schimba parul dar naravul ba” in conditiile in care acest individ fenomen nu a gandit si actionat de unul singur avand acoliti servili plasati in toata tara, slava Domnului, in Neamt avem destui, ca sa nu mai vorbim si de ex-ministresa pripasita la Roman. Nu vreau, dar trebuie sa amintesc de tot sistemul mafiot pe care l-au creat si intretinut in administratia publica centrala si locala, care de frica sau din inertie va atarna de grumazul nostru multa vreme de aici incolo datorita proptelelor legislative pe care au avut grija sa si le creeze. De asta nu trebuie sa uitam si nu numai noi cei care avem pretentia ca facem politica dar mai ales cei care dau piept cu institutiile statului asa-zis de drept: profesorii si medicii care sunt baza sistemului social, cei care incearca sa ofere de lucru semenilor, cei care doresc sa acceseze fonduri europene, cei care prin creatiile lor ne definesc cultural, si nu in ultimul rand cei care ne pastoresc din punct de vedere spiritual si nu numai.

Sunt convins ca dupa acest cutremur intern vor reveni la nivel de partidulet (cum era inainte  de 2005) dar pericolul este ca bucatile din PDL care poarta samanta minciunii si dispretul fata de natia romana  sa ajunga in alte partide si sa prinda radacini acolo, pentru ca sa nu uitam ca saracia ii face pe oameni vulnerabili si usor de manipulat asa ca trebuie sa fim vigilenti si sa nu le plangem de mila ca, de se vor intoarce, va fi vai de noi!

Share Button

Trackback from your site.

Leave a comment