Dezbateri

Written by Andrei Ignat. Posted in interes general

Avem o placere nebuna de a ne afla in treaba si, dialogul politic local (foarte pitoresc de altfel), nu face nota discordanta.

Abia ce am terminat de schimbat de trei ori componenta adunarilor generale pe la societatile Consiliului Judetean si, privind in curtea noastra am gasit ceva incompatibilitati si da-i dezbatere taica! Prin ziare si pe la televiziuni apar tot felul de persoane care dau cu presupusul, iar aparatul propriu al Consiliului Judetean tace. Incep sa cred ca aceste manifestari nu mai seamana a “aflare in treaba“ si ar trebui clarificate imediat, pentru ca si alte chestiuni fierbinti ne ard talpile!

In sedinta de votare a bugetului pe anul 2012 am facut o observatie si chiar m-am abtinut de la vot cu referire la programul de investitii al Consiliului Judetean.  Chestiunea suna cam asa: de ce mai incepem si mai proiectam lucrari noi in conditiile in care banii alocati pentru investitii nu asigura nici a zecea parte din valoarea investitiilor in curs? Mai mult decat atat, pe parcursul anului au fost scoase la licitatie lucrari care nici macar nu figurau in lista anexa a bugetului la capitolul investitii. Nu credeti ca asta este o tema serioasa pentru dezbatere? La lipsurile financiare de care ne plangem nu credeti ca ar trebui facuta o prioritizare a investitiilor la care ar trebui sa dezbata si cetatenii care ne-au votat?  Speram ca anul acesta vom fi mai atenti si mai ales mai corect informati inainte de a lua o decizie. Eu cred ca partenerii nostri din presa ar trebui sa priveasca si la aspecte de acest gen iar o dezbatere corecta si nepartinitoare ar fi binevenita. Daca privim situatia lucrarilor in curs si cine le executa putem sa ne dam seama de ce aceste aspecte au fost lasate la cheremul unor functionari din aparatul tehnic.

Salutare eforturilor colegului nostru, vicepresedintele Gabriel Visan in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene de care avem atata nevoie, dar trebuie dramuite si resursele proprii asa putine cum sunt. Va invit sa meditam la acest aspect dar nu mai mult de o saptamana pentru ca la finalul acesteia se va desfasura conventia nationala a Partidului Democrat si cine stie cine va mai bate la usa noastra. Sa vedeti atunci discutii si dezbateri! Se pare ca cei carora li s-a deschis usa pana acum au fost fie prea precauti ori prea neinsemnati pentru a fi bagati de seama in dezbaterea publica asa ca… cine stie ce ne rezerva viitorul nu prea indepartat!

Share Button

Trackback from your site.

Leave a comment