Concluzii electorale

Written by Andrei Ignat. Posted in Uncategorized

Avalanșa de evenimente din ultimele două săptămâni schimbă total atmosfera electorală obișnuită. Nimic din ce s-a petrecut la alegerile precedente nu seamănă cu ce vedem acum; partid înființat special pentru aceste alegeri, superalianța de stânga, un președinte care joacă ultima carte, roiuri de politicieni parveniți pentru care a venit ziua judecății, procente penale alarmante în parlament și mult fum cu iz de servicii secrete. Și toate astea după ce ani la rând electoratul dus cu zăhărelul părea că acceptase comunismul cu față umană statuat de tătucul Ilici. Nu tu pungi cu alimente, cizme, găleți, umbrele și alte giumbușlucuri.
Să fie oare schimbarea mult așteptată!? Să fie un nou început, o nouă cale? Oare de aici încolo lucrurile se vor așeza mai temeinic și cu discernământ? Pot fi întrebări chinuitoare sau simple reflecții, un lucru este sigur: nimic nu vine de la sine, iar în momentele importante trebuie pus umărul.
Desigur duminică este o primă confruntare din marele război al prezidențialelor. Încerc să găsesc expresii potrivite pentru acest moment, dar s-au comentat atât de mult fațetele acestor alegeri încât mă simt neputincios. Sunt convins că în următoarele două săptămâni se vor povesti și se vor promite multe, se vor deschide băierele pomenilor guvernamentale, vom afla și despre gustul laptelui pe care l-au supt cei doi candidați și tot ce a păpat neamul lor, cei eliminați în primul tur își vor da arama pe față încercând să-și dirijeze proprii votanți, vor intra în malaxorul dezbaterilor tot felul de servicii și srl-uri secrete. Și toate astea pentru a fura cele câteva secunde pe care alegătorul le trăiește în cabina de vot cu ștampila în mână față în față cu propria conștiință.
Desigur este important cu cine votăm dar pentru asta este important să ajungem acolo. Nu așteptați bătălia finală din turul doi fără a participa la primul meci, chiar dacă opțiunea riscă să fie una perdantă, în mod cert vom fi câștigați ca națiune.
Și pentru cei care au avut răbdarea să citească aceste rânduri trebuie să reamintesc că pentru a merge înainte opțiunea nu poate fi decât liberală.
Eu votez KLAUS IOHANNIS!

Share Button

Trackback from your site.

Leave a comment