“Andrei Ignat, candidatul independent la Primăria Piatra Neamț”, Mesagerul de Neamt, 06.03.2016

Written by Andrei Ignat. Posted in interviuri

Andrei Ignat, candidatul independent la Primăria Piatra Neamț, preferă discuțiile directe cu alegătorii, în locul discursurilor politice televizate, motiv pentru care continuă o campanie „din ușă în ușă”, încercând să afle problemele pietrenilor și, mai apoi, căutând soluții pe care să le propună pentru o mai bună administrare a urbei de la poalele Pietricicăi. „O dată la două săptămâni încercăm abordarea directă a tuturor problemelor semnalate de cei cu care vorbim în fiecare zi. De aceea organizăm astfel de întâlniri, la care sunt invitați să participe toți cei care vor să dialogheze despre problemele orașului, care vor ca, împreună, să găsim cele mai bune soluții, pe care să le putem pune în aplicare”, a spus Andrei Ignat la întâlnirea de vineri, 4 martie, de la Hotel Central, unde au participat peste 100 de pietreni.

Pietrenii, îndemnați să propună soluții pentru a-i determina pe tineri să rămână în oraș

La întâlnirea de vineri, Andrei Ignat a deschis seara cu unul dintre subiectele dureroase pentru marea majoritate a pietrenilor – plecarea copiilor spre orașele mai dezvoltate sau în străinătate. „Cea mai presantă problemă a noastră, a pietrenilor, este aceea a depopulării și îmbătrânirii orașului. În scurt timp, aceasta va deveni principala cauză a stagnării economice a municipiului Piatra Neamț. Pe de altă parte, tinerii pleacă din oraș pentru că nu au nici o perspectivă aici. Suntem într-un cerc vicios, pe care trebuie să-l spargem împreună! Avem nevoie de o strategie de dezvoltare economică a orașului, care să le dea o șansă copiilor noștri să rămână acasă. Ori chiar să se întoarcă. Și eu îl vreau pe fiul meu cel mare, specialist în domeniul IT, care lucrează în Olanda, înapoi, acasă. Îl vreau pe băiatul meu aproape de mine, aici, în oraș, așa cum mii de pietreni își doresc copiii întorși acasă. Vreau ca fiul cel mai mic, care urmează școala primară aici, în oraș, să rămână lângă mine și lângă soția mea”, și-a început discursul de la întâlnirea cu pietrenii candidatul independent la Primăria Piatra Neamț.

„Piatra Neamț nu înseamnă străzi, clădiri sau spații verzi, ci oamenii care trăiesc aici”

„Eu am convingerea că programul cel mai bun pentru viitorul Pietrei este cel pregătit împreună cu oamenii care trăiesc în oraș și care iubesc orașul. Pentru că Piatra Neamț nu înseamnă străzi, clădiri sau spații verzi, ci oamenii care trăiesc aici. Eu sunt un om care crede sincer că pietrenii, că românii în general, nu mai pot fi păcăliți de politicienii care îi subestimează. Nu uit niciodată că, mai înainte de a ocupa o funcție sau alta, și eu sunt cetățean și nu-mi place să fiu mințit și insultat. Tocmai de aceea, încerc să mă comport în activitatea publică cât mai aproape de cerințele oamenilor. Oamenii s-au săturat de minciuni politicianiste, de vorbe goale, și cer soluții concrete la probleme concrete. Încă din toamna trecută, împreună cu oamenii care mă susțin, am ales să fac campanie directă, din ușă în ușă și din om în om, pentru că scopul oricărei acțiuni de acest tip trebuie să fie dialogul sincer și parteneriatul cu oamenii cărora le ceri încrederea”, le-a prezentat Andrei Ignat celor prezenți în sală motivele pentru care a ales acest gen de abordare a problemelor.
În cadrul discursului, candidatul independent Andrei Ignat le-a comunicat celor prezenți că scopul principal al campaniei și al întâlnirii de vineri seara este de a-i implica pe toți pietrenii în construirea viitorului săi program de dezvoltare a orașului, dorindu-și să-și centreze acțiunile pe „dorințele, nevoile și problemele reale ale oamenilor”.

Andrei Ignat vrea să anuleze „prăpastia” creată între politicieni și pietrenii de rând

Andrei Ignat spune că preferă o astfel de abordare deoarece consideră că, până acum, primăria și primarul „i-au ascultat puțin spre deloc pe oamenii din Piatra Neamț, ignorându-le de cele mai multe ori aspirațiile și nevoile”: „Între pietreni, pe de o parte, și administrația și elita politică locale, pe de altă parte, s-a căscat, de multe ori, o prăpastie. Eu cred că este de datoria primarului să-i asculte pe oameni și să fie în dialog permanent cu ei. Aceasta este prima condiție pentru o administrație onestă și cu respect față de pietreni. În general, politicienii s-au obișnuit să le arunce oamenilor în față programe minunate, promisiuni generoase, chiar dacă, de cele mai multe ori, se dovedesc a fi niște minciuni gogonate, dar nici unul dintre ei nu a avut răbdare să-i asculte cu adevărat pe oameni. Eu îndrăznesc să supun judecății dumneavoastră programul meu pentru Piatra Neamț. Îmi doresc să aflu de la dumneavoastră ce trebuie îmbunătățit sau corectat în acest program. Îmi doresc să aflu care sunt problemele și nevoile dumneavoastră”.

Cele cinci probleme importante identificate de Andrei Ignat cu ajutorul pietrenilor

După ce a vorbit despre problemele orașului cu cei din sală, Andrei Ignat a venit și cu un set de soluții pe care le consideră primordiale pentru un mai bun mers al orașului: „Vă propun cinci soluții, cinci direcții de acțiune care trebuie să constituie priorități de gradul zero ale viitorului primar: refacerea parcurilor industriale, menite să creeze noi locuri de muncă și să ridice economia locală; un preț micșorat și decent al apei potabile, prin reducerea cheltuielilor umflate de la Apa Serv și contorizarea individuală; o primărie fără clientelism politic, fără nepotism și cu respect față de cetățean; dezvoltarea municipiului de la margine spre centru, pentru că, până acum, doar centrul s-a bucurat de atenție, și un oraș mai sigur, fără copii care ne atacă, fără împușcături și clanuri de interlopi, prin prevenția delincvenței juvenile și suplimentarea și profesionalizarea celor de la Poliția Locală”.

Andreea AMARIEI
Mesagerul de Neamt, 06.03.2016

Share Button

Trackback from your site.

Leave a comment