A trecut deja aproape un an

Written by Andrei Ignat. Posted in Uncategorized

M-am abtinut de ceva timp sa mai postez comentarii, perioada ce tocmai am depasit-o fiind una foarte densa din punct de vedere a activitatii politice. Au fost alegerile generale, s-a constituit o mare majoritate parlamentara, s-a format un nou guvern  si, in fine, s-a votat si bugetul pe anul in curs. Este tot ce mi-am dorit si am si trudit cat am putut pentru asta.

Nu peste mult vreme se implineste un an de cand defunctul PD-L a cedat guvernarea lasand loc posibilitatilor unor prefaceri democratice si cum era si firesc, asa cum am si promis, USL a reusit sa repare taierile de salarii aplicate anterior bugetarilor si sa reintregeasca pensiile.

Totusi, agenda politica  zilnica cred ca nu ajunge acolo unde ar trebui sa fie de fapt. Dupa ce am depasit cele enumerate anterior, nazuintele multora dupa un an de guvernare inca se lasa asteptate. Problematica demiterii presedintelui, numirea procurorului sef al DNA sau aderarea la Schengen precum si arborarea steagului secuiesc sunt teme uzate deja pentru romanii care vor pe masa lor o paine mai alba si poate un pic mai mare; si cand spun acestea ma gandesc la faptul ca in tara asta sunt si alte categorii de locuitori decat bugetarii si pensionarii.

Cred ca discursul politic actual ar trebui sa fie mai explicit in latura lui economica si cu o doza mai mare de pragmatism in ceea ce priveste asteptarile imediate. Cred ca mai mult ca oricand vrem sa stim ce ne rezerva viitorul economic imediat si daca guvernarea are o strategie economica  in partea ei liberala. De asemenea, vrem sa stim daca cetatenii onesti au vreo sansa de a deveni parteneri ai bancilor si nu sclavii lor, sau cata vreme de aici incolo vor mai fi ascultate telefoanele dupa bunul plac al unora precum si multe altele.

Cu sustinerea pe care ne-au acordat-o romanii consider ca avem toate mijloacele politice si administrative sa raspundem acestor asteptari si sa nu ne pierdem timpul pretios cu teme impuse de adversarii nostri politici, nu de alta dar a trecut déjà  aproape un an.

Share Button

Trackback from your site.

Leave a comment